current views are: 1

23 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση04:12

Αποφασισμένος για πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα ο Αντώνης Σαμαράς

Σε μια πολιτικά επίπονη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει ομαδες που σχετίζονται παντιοτρόπως με την Ελλάδα και μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, επιχειρεί να μπει η κυβέρνηση.

Δημοσίευση 04:12’
αρθρο-newpost

Σε μια πολιτικά επίπονη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει ομαδες που σχετίζονται παντιοτρόπως με την Ελλάδα και μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, επιχειρεί να μπει η κυβέρνηση.

Σε μια πολιτικά επίπονη προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει ομαδες που σχετίζονται παντιοτρόπως με την Ελλάδα και μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας, επιχειρεί να μπει η κυβέρνηση. Παράλληλα, επιδιώκεται ριζική αναμόρφωση της κρατικής λειτουργίας ώστε να σταλεί ξεκάθαρα το μήνυμα της διαφοροποίησης από παρελθοντικές νοοτροπίες, με μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών την κατεύθυνση αυτή.

Η είδηση της επιστροφής του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα περί το φθινόπωρο διαμορφώνει κλίμα αισιοδοξίας στην κυβερνηση, που είδε τη συνάντηση με τον πρώην Πλανητάρχη να εξελίσσεται σε εξαιρετικό κλίμα και τον κ. Κλίντον να εμφανίζεται ως απόλυτος γνώστης των λεπτομερειών της ελληνικής κρίσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το Μέγαρο Μαξίμου αναζητούνται αντίστοιχες πρωτοβουλίες στον διεθνή οικονομικό τομέα στην προσπάθεια διατήρησης της χώρας εντός ευρωζώνης.

Υπό τον ίδιο παρονομαστή κινούνται και νομοθετικές πρωτοβουλίες με το υπουργείο Ανάπτυξης να προωθει νομοσχέδια για την άμεση αξιοποίηση ης δημόσιας περιουσίας αλλά και το υπουργείο να κινείται αντιστοίχως σε νομοσχέδια με στόχο την αναμόρφωση των δεδομένων που προσδιορίζον την εγχώρια απασχόληση.

Ωστόσο, με τα μηνύματα της Ευρώπης να είναι απολύτως αρνητικά, η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης μοιάζει να στρέφεται υπέρ ενός πολιτικού κατενάτσιο, προκειμένου η χώρα να διατηρήσει τη θέση της στην Ευρωζώνη, χωρίς να χρεωθεί τη διάλυσή της.

Εν τούτοις, κυβερνητικά στελέχη δεν κρύβουν την αγωνία τους για τη ροή των εξελίξεων που ενδεχομενως προκύψουν από ανακατατάξεις στον εσωτερικο τραπεζικό τομέα.

Πάνος Ρασσιάς 


σχετικα αρθρα