«Αν υπήρχε μία σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», τόνισε σε διάρκεια ομιλίας του στο «Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Πορταριά του Βόλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αναγνωρίζοντας ως καταστροφική την κυβερνητική πολιτική, ο κύριος Τσίπρας  προέβλεψε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας, υποστηρίζοντας πως όχι σε μακρινό καιρό, η κυβέρνηση θα αποπειραθεί να εμφανίσει ως εθνική επιτυχία την επιστροφή στη δραχμή.

Για το νεαρό πολιτικό της ριζοσπαστικής αριστεράς, η ιδέα της επαναδιαπραγμάτευσης έλαβε τέλος τη νύχτα των εκλογών, ενώ ο ίδιος κατηγόρησε, σε αυστηρό τόνο,  την κυβέρνηση για εγκατάλειψη κάθε συζήτησης  για ενίσχυση των χαμηλών συντάξεων, για αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργειας, καθώς και για την αλλαγή προς τα πάνω του αφορολόγητου ορίου.

 

Όπως επίσης χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Τσίπρας, η επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής είναι «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κρίση αποκτά όλο και πιο βαθιές διαστάσεις, με αποτέλεσμα η Ευρώπη να οδεύει ολοταχώς  προς τη διάλυση. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, παρατήρησε ο κύριος Τσίπρας, είναι απαραίτητο ένα εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.