«Δεν θα ψηφίσω μέτρα τα οποία δεν είχαμε εξηγήσει και συμφωνήσει με τον ελληνικό λαό, πριν από τις εκλογές», ξεκαθάρισε σήμερα ο Νίκος Νικολόπουλος ανακοινώνοντας επισήμως από την Πάτρα την υποψηφιότητά του για τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής Αχαΐας και πρώην υφυπουργός Εργασίας έκανε επίσης λόγο για «αήθεις επιθέσεις» που δέχεται, όπως είπε, τον τελευταίο καιρό από μερίδα του Τύπου. 

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Νικολόπουλος πρότεινε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής να εκλέγεται πλέον από το Συνέδριο του Κόμματος ενώ δεν παρέλεψε να αναφερθεί και στο πως οραματίζεται τη Νέα Δημοκρατία... Χαρακτηριστικά είπε ότι «οραματίζομαι ένα κόμμα ανοιχτό σε όλη την Ελλάδα, ανάχωμα και φωνή της λαϊκής συνείδησης, ένα κόμμα λειτουργικό, ζωντανό, ακόμα πιο δραστήριο». Επίσης πρόσθεσε ότι επιθυμεί «ένα κόμμα που δεν θα απολογείται απλώς έναντι της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά θα αντιπροτείνει και θα ζητά διορθωτικές κινήσεις, θα συσπειρώνει την βάση και θα είναι σε άμεση επαφή με το λαό».

Έτσι συμπλήρωσε ότι «κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν μπορεί να χαράσσει πολιτική ερήμην της βάσης, αλλά επειδή κάθε κυβερνητικό στέλεχος έρχεται 'πρόσωπο με πρόσωπο' με την αλήθεια και τις ανάγκες της χώρας, οφείλει να τροφοδοτεί αυτή την αλήθεια στην βάση, συνδιαμορφώνοντας την ακολουθούμενη πολιτική».