current views are: 1

24 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση05:42

Aντώνης Σαμαράς: Πρώτα η επίτευξη των στόχων και μετά η αναδιαπραγμάτευση

«Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος αγκυλώσεων και δισταγμών τελείωσε», τόνισε ο κ. Σαμαράς σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως παρά τη μικρή θητεία της η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά και θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε ορίζοντα τετραετίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η χώρα πρέπει να πετύχει τους στόχους της προτού ζητήσει ευνοϊκοτερους όρους στις δανειακές συμβάσεις ενώ έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές του κόμματός του.

Δημοσίευση 05:42’
αρθρο-newpost

«Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος αγκυλώσεων και δισταγμών τελείωσε», τόνισε ο κ. Σαμαράς σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως παρά τη μικρή θητεία της η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά και θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε ορίζοντα τετραετίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η χώρα πρέπει να πετύχει τους στόχους της προτού ζητήσει ευνοϊκοτερους όρους στις δανειακές συμβάσεις ενώ έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές του κόμματός του.

«Μια ολόκληρη ιστορική περίοδος αγκυλώσεων και δισταγμών τελείωσε», τόνισε ο κ. Σαμαράς σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως παρά τη μικρή θητεία της η κυβέρνηση έχει ήδη κάνει πολλά και θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση σε ορίζοντα τετραετίας. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η χώρα πρέπει να πετύχει τους στόχους της προτού ζητήσει ευνοϊκοτερους όρους στις δανειακές συμβάσεις ενώ έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές του κόμματός του. «Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να πάρει τη μοίρα στα χέρια του και να προχωρήσει στι μεγάλες μεταρρυθμίσεις», είπε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας εκτενή αναφορά στην 38η επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

«Το πολιτικό σύστημα οφείλει να δείξει ωριμότητα, αποκτώντας αφενός την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και αφετέρου να αποκαταστήσουμε την εικόνα και το κύρος της Ελλάδας στο εξωτερικό», είπε και πρόσθεσε πως η χώρα θα βγει από την κρίση.

Οι στόχοι του κυβερνητικού έργου

Πρώτος στόχος, σύμφωνα με τον κύριο Σαμαρά, είναι να μπει φρένο στην ύφεση και στη συνέχεια να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας αφού η ανεργία πλησιάζει το 24%. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι σε ορίζοντα τετραετίας, το ποσοστό αυτό μπορεί να πέσει στο 10%.

 

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη να μην υπάρχουν έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό ώστε να βγει η χώρα από την ύφεση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή θα γίνει βήμα βήμα καθώς αυτός είναι ο σίγουρος δρόμος για την επιτυχία.
 

Η συμφωνία για την επιμήκυνση του προγράμματος, η μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση και άλλα μέτρα που θα ελαφρύνουν την κοινωνία είναι στις άμεσες προτεραιότητες μας, συμπλήρωσε ο κ. Σαμαράς.

Και πρόσθεσε πως η χώρα έχει δεσμευτεί να μειώσει το έλλειμμά της και αυτό είναι η κυβερνητική επιδίωξη.

«Η τακτική της κυβέρνησης μας είναι επιθετική», είπε και στοχοποίησε τη γραφειοκρατία ως εμπόδιο στις κρίσιμες επενδύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε, επιπλέον, στην εξυγίανση των μισθολογίων των ΔΕΚΟ αλλά και στα παράνομα επιδόματα, για τα οποία μάλιστα τόνισε πως η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για γεωπολιτική αναβάθμιση της χώρας με αξιοποίηση των φυσικών πόρων και της εθνικής περιουσίας αλλά και με ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Αναφερόμενος, στο μεταναστευτικό σύστημα, ο Αντώνης Σαμαράς επεσήμανε πως ο νόμος για την ιθαγένεια αναμένεται να γίνεια αυστηρότερος.

«Δεν μπορεί να έχουμε την πιο ελαστική νομοθεσία στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Αυτό θα αλλάξει συναινετικά» τόνισε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως δεν θα δεχθεί άλλα φαινόμενα ανομίας και αυτό αποδείχθηκε στο προαύλιο της Χαλυβουργίας. Ταυτόχρονα, επιτέθηκε στους συνδικαλιστές που δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν, στέλνοντας μήνυμα πως μέσα στη γενική ανεργία, η κυβέρνηση δεν θα μείνει αδρανής να κοιτάει».

«Δεν γίνεται να ζητάμε δανεικά και να μην αξιοποιούμε τον εθνικό πλούτο», είπε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα στους βουλευτές της ΝΔ

«Σε σας στηρίζουμε και σε εσάς στηρίζετε όλη η χώρα», είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ και τους ζητησε να μεταφέρουν στις περιφέρειές τους το μήνυμα πως η κυβέρνηση θα λέει την αλήθεια στους πολίτες.

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε, όμως, να στείλει μήνυμα και στους βουλευτές τους, λέγοντας πως «ο ίδιος θα αντιμετωπίσει στο όνομα του ελληνικού λαού όποιον βουλευτή της ΝΔ απογοητεύσει τον ελληνικό λαό και παίξει πολιτικά παιχνίδια».

«Τις κρίσιμες στιγμές κανείς δεν έχει το δικαίωμα να προτάσσει προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις», ξεκαθάρισε.

Επίθεση στους «υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας»

Έμμεση αλλά σαφή απάντηση έδωσε στις χθεσινές δηλώσεις του γερμανού αντικαγκελάριου Φίλιπ  Ρέσλερ, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει:
«Βέβαια, υπάρχουν κάποιοι ξένοι αξιωματούχοι, που κάθε τόσο βγαίνουν και προεξοφλούν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει!
Τους θεωρώ -και το λέω ανοικτά και δημόσια- υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας! Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να ορθοποδήσει η χώρα κι εκείνοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτύχουμε. Δεν ξέρω πια, αν το κάνουν συνειδητά ή από ανοησία. Ξέρω όμως, ότι είναι ανεύθυνοι. Και εν πάση περιπτώσει, δεν θα τους περάσει…»


Σημειώνεται, τέλος, πως νέος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ορίστηκε ο Θανάσης Μπούρας.


σχετικα αρθρα