Για απόκρυψη, από τον ελληνικό λαό, ήδη υφιστάμενων συμφωνιών επιμήκυνσης της δανειακής σύμβασης, κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του ΔΝΤ, σύμφωνα με την οποία «είναι σε ισχύ (σ.σ. από τις 15 Μαρτίου) δανειακή σύμβαση του Ταμείου προς την Ελλάδα, ύψους 23,78 δισ. ευρώ Ειδικών Τραβηχτικών Δικαιωμάτων (SDR), που αντιστοιχεί σε 29,50 δισ. ευρώ περίπου, με διάρκεια μέχρι τις 14 Μαρτίου 2016».

Κάνοντας ειδική μνεία στην ανακοίνωση του ΔΝΤ, ο καθηγητής του Μετσόβιου Πολυτεχνείου τονίζει ότι προεκλογικά ακόμα είχε υπάρξει συμφωνία για κάποιου τύπου επιμήκυνση, κάτι που, κατά τον κύριο Μηλιό, διαψεύδει  «τα φληναφήματα των παραγόντων της κυβέρνησης για επικείμενη “επιμήκυνση μέσω επαναδιαπραγμάτευσης”»!

 

«Για άλλη μια φορά, η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, οι πολιτικοί εκφραστές της ελληνικής ολιγαρχίας και των διεθνών συμμάχων τους, συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι “ιθαγενείς”… Πολιτεύονται σα να μη συνέβη τίποτα, δηλαδή ερήμην της λαϊκής βούλησης, που εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μηλιός, απευθύνοντας εξαιρετικά βαρείς χαρακτηρισμούς προς τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

 

Χαρακτηριστικά μάλιστα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «το ψέμα και η παραπλάνηση πρέπει να σταματήσει. Είτε το θέλει, είτε όχι η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σύντομα στον ελληνικό λαό!».