Νέος αρχηγός του ΓΕΣ ορίστηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ ο αρχιστράτηγος, Κωνσταντίνος Γκίζης μετά την παραίτησή του υπέβαλε αργά το βράδυ της Τρίτης στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) Κωνσταντίνος Ζιαζιάς. O αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γκίνης ήταν έως σήμερα διοικητής της Πρώτης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. 

Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα περί επαναφοράς αποστράτων και επεσήμανε ότι η παραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν προσωπική του επιλογή.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ αντέδρασε στις υποδείξεις της πολιτικής ηγεσίας για τις επιλογές των ανώτατων αξιωματικών. 

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΓΕΣ το πρωί της Τετάρτης αναφέρεται:

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί για την παραίτηση του κ. Ζιαζιά, αλλά τόνισε πως θεωρεί απίθανο να πρόκειται για «κομματικές διώξεις» και έκανε λόγο για «πρακτικές άλλων εποχών».