Κρίσιμη συνάντηση θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ενόψει της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Δευτέρα επίσκεψης της τρόικας στο υπουργείο Εργασίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το πλαίσιο των μέτρων που καλείται να λάβει το υπουργείο Εργασίας για την περικοπή δαπανών καθώς επίσης και το ζήτημα της Ελληνικής Χαλυβουργίας, για το οποίο ο πρωθυπουργός έχει εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον.


Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας έχει δηλώσει ότι είναι θετικός στη συνέχιση του διαλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι το εργοστάσιο παραμένει ανοικτό, ενώ έχει προγραμματίσει συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας Ασπροπύργου την Παρασκευή.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει του σχεδιασμού το υπουργείο Εργασίας πρόκειται να σηκώσει το κύριο βάρος της προσπάθειας για την εξοικονόμηση των 11,7 δισ. ευρώ τη διετία 2013- 2014, προχωρώντας σε περικοπές, τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ.


Ακόμη ο υπουργός θα τον ενημερώσει για τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο για τον περιορισμό της σπατάλης, την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας.


Συγκεκριμένα τα μέτρα αφορούν μεταξύ άλλων στο νέο Πληροφοριακό Σύστημα Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στην εφαρμογή του πιστοποιητικού ασφαλιστικής ενημερότητας για όλες τις επιχειρήσεις, στον εντοπισμό των παράνομων συντάξεων και παροχών μέσω της συνεργασίας των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, στη μείωση λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών του υπουργείου και στην εντατικοποίηση των ελέγχων για τον εντοπισμό της αδήλωτης εργασίας.