Την επιβολή του άκρατου κομματισμού και των αδιαφανών παρεμβάσεων της κυβέρνησης στηλιτεύει ο Κώστας Ήσυχος, υπεύθυνος στο ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας.

«Η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, Γενικού Αρχηγού Επιτελείου Στρατού, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες», παρατήρησε ο κύριος Ήσυχος.

 

Όπως υπογραμμίζει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, «με τις τελευταίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις ανοίγει ο δρόμος για την "καθετοποίηση" τέτοιων απαραδέκτων ενεργειών σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων».

 

Ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του, ο Κώστας ήσυχος έθεσε εκ νέου την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «αξιοκρατικές, δημοκρατικές κρίσεις σε όλη την βαθμίδα των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που θα στηρίζονται σε διακοινοβουλευτικές διαδικασίες, βασισμένες αποκλειστικά στα τυπικά, ουσιαστικά και επιστημονικά προσόντα των κρινόμενων».