Πυρά κατά της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά, για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, εξεπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του, κάνοντας λόγο για αθέτηση προεκλογικών εξαγγελιών. «Η επαναδιαπραγμάτευση αποτελεί παρελθόν για τον πρωθυπουργό» είπε ο κ. Καμμένος, κατηγορώντας, παράλληλα, την κυβέρνηση για υποβάθμιση της Βουλής, στην οποία, όπως είπε, δεν παρουσιάζεται κοινοβουλευτικό έργο, ενώ αντίθετα, «οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα είναι παρόντες παντού και εντός του κοινοβουλίου, με προτάσεις νόμων και κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Έχουμε καταθέσει την πρώτη πρόταση νόμου, σχετικά με την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, κάτι που προεκλογικά είχε εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, τις δε προσεχείς ημέρες θα καταθέσουμε πρόταση νόμου για την ακύρωση της συμφωνίας του Δημοσίου με τη Siemens».

Ο κ. Καμμένος προέβλεψε νέο PSI, «το οποίο δεν θα είναι προς το συμφέρον της ελληνικής οικονομίας» και σημείωσε ότι οι φόροι δεν μειώθηκαν, αλλά αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στην ύφεση και την ανεργία.

Για τις αποκρατικοποιήσεις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επέκρινε την κυβέρνηση ότι προχωρά χωρίς πρόγραμμα και ότι ουσιαστικά πρόκειται για «τακτοποιήσεις» με ορισμένες εταιρείες. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, τη Δωδώνη και τον ΟΠΑΠ, ενώ τάχθηκε σφόδρα εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, η οποία «χρηματοδοτεί το 70% της πρωτογενούς παραγωγής».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι η αλλαγή καθεστώτος της ΑΤΕ κρύβει υστεροβουλία των δύο κυβερνητικών κομμάτων, που έχουν δανειοδοτηθεί με μεγάλα ποσά και προκαταβολές για τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι το κόμμα του δεν εισέπραξε για τις επιδοτήσεις του τρέχοντος έτους ούτε ένα ευρώ.

Ως προς τη Δημόσια Διοίκηση, είπε ότι η λογική της συγκυβέρνησης είναι να συγκαλύψουν τις παλιές αμαρτίες.

Για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δήλωσε ότι φοβάται υπαναχωρήσεις στο θέμα της ΠΓΔΜ για την ονομασία, είπε ότι στις εξελίξεις στη Μεσόγειο και τη Συρία η Ελλάδα είναι απούσα, ενώ ως προς την ανακήρυξη της ΑΟΖ, τόνισε ότι «δεν θα δεχθούμε εξαίρεση του Καστελόριζου».