Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης, ορίστηκε σήμερα ως ο πρώτος Ειδικός Εντεταλμένος της Ε.Ε. για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο διορισμός του κ. Λαμπρινίδη έγινε από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από πρόταση της Ύπατης Εκπροσώπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Κάθι Άστον.

Επικοινωνία με το νέο Ειδικό Εντεταλμένο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο συνεχάρη θερμά για την επάξια τοποθέτησή του, ευχόμενος κάθε επιτυχία στο έργο του.

Την ικανοποίησή του για την επιλογή του πρώην υπουργού Εξωτερικών, εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε δήλωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Η επιλογή του Σταύρου Λαμπρινίδη ως Ειδικού Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αποτελεί ύψιστη τιμή για τη χώρα και αναγνώριση της σημασίας που έχει η παρουσία της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Παράλληλα αποτελεί αναγνώριση των συνολικών προσπαθειών της χώρας, των ευρωβουλευτών και των εκπροσώπων της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».