Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή ένα σχόλιο στη στήλη «Στίγμα» της εφημερίδας «Τα Νέα», στο οποίο ο δημοσιογράφος άφηνε αιχμές για μυστικές επαφές του Αλέξη Τσίπρα με την αμερικανίδα οικονομολόγο Μέγκαν Γκριν που είναι υπέρ της χρεοκοπίας της χώρας και της επιστροφής στη δραχμή. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αντί να ανασκευάσει για τα όσα ανακριβώς ανέφερε περί μυστικών επαφών του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, με την κα Μέγκαν Γκριν στην στήλη του «Το στίγμα», στις 25/7/2012, ο δημοσιογράφος των Νέων, κ. Γ.Παπαχρήστος, επανέρχεται σήμερα στο ίδιο πνεύμα, παρότι του διεμηνύθη ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Τι να πει κανείς; Άλλωστε, ο εν λόγω κύριος έχει δώσει πολλαπλά δείγμα γραφής για το πώς αντιλαμβάνεται το δημογραφικό του ρόλο και έργο. Ιδιαίτερα, όταν αναφέρεται στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε για δημοσιογραφία έγκυρη, αξιόπιστη, ανεξάρτητη, κίτρινη, κατευθυνόμενη, αναξιόπιστη. Τώρα μαθαίνουμε και την δημοσιογραφία τύπου Παπαχρήστου «εξαπλής» ενεργειακής απόδοσης».