Ενημέρωση για την Αγροτική Τράπεζα από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ζητούν, ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής,  οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.

Ενημερώνοντας τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, Αντώνη Μπέζα, αναφέρουν ότι «η πώληση της Αγροτικής Τράπεζας δεν έχει σχέση με τη διαχείριση του χρέους αλλά με τη συνολικότερη προώθηση των στρατηγικών επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου».

 

Από τους βουλευτές του κομμουνιστικού κόμματος εκτιμάται ότι η κυβέρνηση «έχει αποφασίσει να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει από τα μνημόνια και την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση των αγορών».

 

Κλείνοντας, οι κύριοι Καραθανασόπουλος και Κωνσταντινίδης προειδοποιούν, τονίζοντας πως «η εξέλιξη αυτή θα έχει τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα, τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται στο ξεκλήρισμα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ».