Ευχαριστημένος o Γ. Καμίνης από τη μεταστέγαση του ΥΠΕΚΑ στο «Μινιόν»


Ως «ενέργεια με ισχυρό συμβολικό και πολιτικό μήνυμα» αναγνώρισε τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο κτήριο όπου στεγαζόταν το ιστορικό «Μινιόν» επί της οδού Πατησίων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Έπειτα από συνάντηση του κυρίου Καμίνη με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο, στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος  επιβεβαίωσε εκ νέου τη μεταφορά, έως και το τέλος του 2012, του ΥΠΕΚΑ στο ιστορικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας, ο δήμαρχος της πόλης διαπίστωσε «έμπρακτη ενθάρρυνση», από ένα δημόσιο φορέα, του εγχειρήματος αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, με την επιστροφή 1.000 - 1.300 εργαζομένων στον «πυρήνα» της πόλης.

 

Ο κύριος Καμίνης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι ελπίζει η κίνηση του ΥΠΕΚΑ να αναχαιτίσει το σχεδιαζόμενο «κύμα» αποχωρήσεων δημόσιων φορέων από το κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το σημείο, ο ίδιος παρατήρησε ότι η ενδεχόμενη εξοικονόμηση πόρων από τις μετεγκαταστάσεις εκτός κέντρου, ναι μεν αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο, από την άλλη όμως συνιστά, μεσομακροπρόθεσμα, αιτία εγκατάλειψης και υποβάθμισης της «καρδιάς» της Αθήνας.

 

Ο έτερος συνδαιτυμόνας της συνάντησης, ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος, δήλωσε την πλήρη συμφωνία του με τις θέσεις του δημάρχου Αθηναίων επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, με σκοπό να καταστεί εφικτή η αναγέννηση του αθηναϊκού κέντρου.

 

Ο κύριος Λιβιεράτος τόνισε πως από την πλευρά του «το υπουργείο θα συνεργασθεί με το δήμο» υπέρ του στόχου αυτού με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο