Ως «ενέργεια με ισχυρό συμβολικό και πολιτικό μήνυμα» αναγνώρισε τη μεταστέγαση των υπηρεσιών του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο κτήριο όπου στεγαζόταν το ιστορικό «Μινιόν» επί της οδού Πατησίων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Έπειτα από συνάντηση του κυρίου Καμίνη με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ευάγγελο Λιβιεράτο, στη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος  επιβεβαίωσε εκ νέου τη μεταφορά, έως και το τέλος του 2012, του ΥΠΕΚΑ στο ιστορικό κτήριο του κέντρου της Αθήνας, ο δήμαρχος της πόλης διαπίστωσε «έμπρακτη ενθάρρυνση», από ένα δημόσιο φορέα, του εγχειρήματος αποκατάστασης και ανασυγκρότησης του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας, με την επιστροφή 1.000 - 1.300 εργαζομένων στον «πυρήνα» της πόλης.

 

Ο κύριος Καμίνης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι ελπίζει η κίνηση του ΥΠΕΚΑ να αναχαιτίσει το σχεδιαζόμενο «κύμα» αποχωρήσεων δημόσιων φορέων από το κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το σημείο, ο ίδιος παρατήρησε ότι η ενδεχόμενη εξοικονόμηση πόρων από τις μετεγκαταστάσεις εκτός κέντρου, ναι μεν αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο, από την άλλη όμως συνιστά, μεσομακροπρόθεσμα, αιτία εγκατάλειψης και υποβάθμισης της «καρδιάς» της Αθήνας.

 

Ο έτερος συνδαιτυμόνας της συνάντησης, ο υπουργός Ευάγγελος Λιβιεράτος, δήλωσε την πλήρη συμφωνία του με τις θέσεις του δημάρχου Αθηναίων επί των συγκεκριμένων ζητημάτων, με σκοπό να καταστεί εφικτή η αναγέννηση του αθηναϊκού κέντρου.

 

Ο κύριος Λιβιεράτος τόνισε πως από την πλευρά του «το υπουργείο θα συνεργασθεί με το δήμο» υπέρ του στόχου αυτού με κάθε δυνατό τρόπο.