Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνάντηση των κυρίων Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη τονίζοντας ότι είναι «υπόλογοι στον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής». «Ως εκτελεστικοί λογιστές, αφού προηγουμένως είχαν πάρει την έγκριση της τρόικας, οι τρεις μνημονιακοί ηγέτες  απεργάζονται τα νέα μέτρα κοινωνικού σφαγιασμού και ισοπέδωσης. Όλα όσα με ψεύτικες διακηρύξεις προθέσεων απέρριπταν προεκλογικά, τώρα αποτελούν τη  συνισταμένη της κυβέρνησης» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Η συμφωνία τους στα νέα μνημονιακά μέτρα είναι συμφωνία στη λιτότητα, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, στη διάλυση της παιδείας, της υγείας, των δημόσιων αγαθών. Ο στόχος περί επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής είναι συνώνυμος με την επιμήκυνση της λιτότητας,  η επαναδιαπραγμάτευση και τα ισοδύναμα μέτρα  δεν είναι τίποτα άλλο παρά λέξεις κενές περιεχομένου, τις οποίες οι κυβερνητικοί εταίροι αναμασούν υποκριτικά» επισημαίνεται.

«Το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και η ΔΗΜΑΡ» συνεχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ «είναι υπόλογοι προς τον ελληνικό λαό για τη συνέχιση της αδιέξοδης πολιτικής που έχει οδηγήσει τη χώρα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.  Η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, η ευρωπαϊκή λύση για το χρέος, με διαγραφή μέρους του και αλλαγή του ρόλου της ΕΚΤ, η στήριξη της ανάπτυξης και της εργασίας, ο δημόσιος  έλεγχος  του τραπεζικού συστήματος, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η προστασία των δημοσίων αγαθών, αποτελούν βασικούς άξονες για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση».

Παράλληλα, επίκαιρη ερώτηση απευθύνει, εμμένοντας στον αυστηρά επικριτικό τόνο, ο Αλέξης Τσίπρας προς τον πρωθυπουργό, σε ό,τι αφορά τόσο τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα όσο και τη συνέχιση της υλοποίησης του Μνημονίου.


Σχετικό θέμα: Στρατούλης: Ο «σφαγιασμός» των επιδομάτων ρίχνει στον κοινωνικό καιάδα τους πολίτες