current views are: 1

26 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση16:20

Αντώνης Σαμαράς: Αποφασισμένοι για εφαρμογή των συμφωνημένων μέτρων

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να εκφράζει τη στήριξή του προς την Ελλάδα, ζητώντας αποτελέσματα, για τα οποία εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 16:20’
αρθρο-newpost

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να εκφράζει τη στήριξή του προς την Ελλάδα, ζητώντας αποτελέσματα, για τα οποία εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο της Κομισιόν να εκφράζει τη στήριξή του προς την Ελλάδα, ζητώντας αποτελέσματα, για τα οποία εγγυήθηκε ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση υπογράμμισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων και των συμφωνημένων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπαρόζο ότι θα προχωρήσει σε διευρυμένες αποκρατικοποιήσεις και συγχωνεύσεις, σε αλλαγές στο επενδυτικό περιβάλλον και ότι θα χτυπήσει τη γραφειοκρατία και τη φοροδιαφυγή. Επίσης, ότι θα υπάρξουν ριζικές μειώσεις στις δαπάνες και στις σπατάλες.

«Συμφωνήσαμε με τον κ. Μπαρόζο ότι αγωνιζόμαστε για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού» είπε ο πρωθυπουργός. «Χρειάζεται συντονισμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη «να αποφεύγονται δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, που μας δυσκολεύουν στο να πετυχαίνουμε τους στόχους μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει σαφή προσήλωση στην Ευρώπη», αναγνωρίζοντας ότι «οι θυσίες είναι δύσκολες» και ότι «αντιλαμβάνεται τους προβληματισμούς των Ελλήνων, όμως όποια άλλη εναλλακτική θα είναι ακόμα πιο δύσκολη».

«Πλέον δεν αρκούν μόνο τα λόγια αλλά χρειάζονται αποτελέσματα και ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε πως η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της» είπε ακόμα, επισημαίνοντας ότι η «Ελλάδα θα πρέπει να ξαναχτίσει την οικονομία της».

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ευρώ και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί» είπε ακόμα ο πρόεδρος της Κομισιόν τονίζοντας ότι «οι Έλληνες δεν είναι μόνοι τους, υπάρχει ελπίδα».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν φρόντισε να στείλει μήνυμα και στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που με τα σχόλιά τους προκαλούν πρόβλημα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι. Ο κ. Μπαρόζο είπε ακόμα η Κομισιόν θα προτείνει μια «πιο συνεκτική πολιτική για τη μετανάστευση».

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, ο κ. Σαμαράς έθεσε και το θέμα της προσαρμογής ενώ παρουσίασε στον κ. Μπαρόζο και τα μέτρα που συζητήθηκαν νωρίτερα στη συνάντηση με τους πολιτικές αρχηγούς.

Ο κ. Σαμαράς παρέθεσε δείπνο εργασίας στον κ. Μπαρόζο με τη συμμετοχή υπουργών της κυβέρνησης, συνεργατών του προέδρου της Επιτροπής, του κ. Ράιχενμπαχ και του Ματίας Μορς ως εκπροσώπου της τρόικας


σχετικα αρθρα