current views are: 1

27 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση09:14

Δημοσκόπηση της VPRC: Το 77% των πολιτών δηλώνει δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησης

Εντονη δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη από την πολιτική της νέας κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Οι δείκτες εμπιστοσύνης στο έργο της είναι εξαιρετικά χαμηλές, αλλά ακόμη χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες των πολιτών.

Δημοσίευση 09:14’
αρθρο-newpost

Εντονη δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη από την πολιτική της νέας κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Οι δείκτες εμπιστοσύνης στο έργο της είναι εξαιρετικά χαμηλές, αλλά ακόμη χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες των πολιτών.

Εντονη δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη από την πολιτική της νέας κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της καταγράφεται σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Οι δείκτες εμπιστοσύνης στο έργο της είναι εξαιρετικά χαμηλές, αλλά ακόμη χαμηλότερες είναι οι προσδοκίες των πολιτών. Στη δημοσκόπηση εμφανίζεται εξαιρετικά χαμηλός δείκτης ικανοποίησης για το έως τώρα έργο της κυβέρνησης, που φτάνει μόλις στο 16,5%. Ταυτόχρονα, και η εικόνα «συνέπειας» με τις προεκλογικές εξαγγελίες της είναι από μέτρια έως αρνητική: Μόλις το 23% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής προς αυτές ενώ το ποσοστό που πιστεύει ακριβώς το αντίθετο φτάνει στο 61%.

Παράλληλα,οι ερωτώμενοι εκτιμούν σε ποσοστό 81% ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, κυρίως μισθών και συντάξεων. Το 77% δηλώνει δυσαρέσκεια για την πολιτική της και συγχρόνως το 61% θεωρεί ότι επικρατεί ασυνέπεια σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον εκφράζεται και στην απάντηση για την πορεία της χώρας: Το 64% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο το 17% πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, ενώ το 11% θεωρεί «ούτε σωστή ούτε λάθος» την πορεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά την παραμονή μας στο ευρώ, το 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι «μη πιθανό».

Όσον αφορά το κόμμα που θα επέλεγαν οι ψηφοφόροι, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές, τα αποτελέσματα είναι τα εξής. 

  1.     ΣΥΡΙΖΑ                                  16,5%
  2.     Ν.Δ.                                      16,0%
  3.     ΠΑΣΟΚ                                   5,5%
  4.     ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ                        5,0%
  5.     ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ                            4,5%
  6.     ΔΗ.ΜΑΡ.                                 4,0%
  7.     ΚΚΕ                                       3,5%
  8.     ΔΗΜ.ΞΑΝΑ                              1,0%
  9.     ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ                          1,5%
  10.     ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ                      21,4%
  11.     ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ               15,1%
  12.     ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ            6,0%

Επίσης:

1. Το 61% θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής.
2. Το 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι
δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε «εξαρτάται».
3. Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.
4. Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.


σχετικα αρθρα