Στο φουλ είναι οι αντιπολιτευτικές μηχανές του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω θέρους, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιλέγει υψηλούς τόνους κατά των κυβερνητικών επιλογών, παραμένοντας στην σκληρή αντιμνημονιακή γραμμή, όπως είχε γράψει το newpost.gr. Είναι ενδεικτική η υπόθεση της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας με το κόμμα και τα στελέχη του να προχωρούν σε επιθετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις. Ήδη σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεΐμαράκη ζητά να πάει το θέμα στη Βουλή, με προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, πριν το κλείσιμο του κοινοβουλίου.

Βασικοί άξονες της αντιπολιτευτικής στρατηγικής της Κουμουνδούρου είναι η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου καθώς και οι αποκρατικοποιήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να τονίζει το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στις περισσότερες ανακοινώσεις του, ενώ στοχοποιεί και τα πρόσωπα των κυβερνητικών εταίρων χαρακτηρίζοντάς τα ως «υπόλογα» ενώπιον των πολιτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η σημερινή ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η οποία «προβλέπει» και τρίτο μημόνιο.

Απ' ότι φαίνεται δημοσκοπικά, τουλάχιστον, η σκληρή γραμμή φαίνεται πως αποδίδει καρπούς, όπως φαίνεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της VPRC, σύμφωνα με την οποία πήρε «κεφάλι».