«Μέχρι τον Σεπτέμβριο πρέπει να έχουμε αλλάξει το σκηνικό» και προς αυτή την κατεύθυνση «γίνεται μια εργώδης προσπάθεια σε όλους τους τομείς», όχι μόνο στο θέμα των μέτρων, αλλά και στις αποκρατικοποιήσεις και στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου προσθέτοντας πως «ο κυριότερος αντίπαλός μας είναι ο χρόνος». Ο κ. Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι «η ελληνική κοινωνία και η οικονομία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. Βάζουμε έναν πάτο και αρχίζουμε να συμμαζεύουμε "το μαγαζί". Σας λέω, ότι αν δεν καταφέρουμε μόνοι μας να νοικοκυρέψουμε το σπιτικό μας, μην περιμένουμε απ` έξω».

«Αυτή η κυβέρνηση κάνει μια νέα, ειλικρινή προσπάθεια. Ανακτούμε αξιοπιστία, ακόμη και σε αυτό το μικρό διάστημα που είμαστε – ούτε ένα μήνα καλά- καλά - βλέπετε ότι η διεθνής εικόνα μας έχει μεταβληθεί. Αντιμετωπίζεται η Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο. Παραμένουμε, όμως, σε οριακό σημείο», πρόσθεσε. «Μέσα σε ένα μήνα έχουν γίνει πράγματα», συνέχισε.

«Η αξιοπιστία επανέρχεται με συγκεκριμένες κινήσεις, οι οποίες γίνονται», όπως «όταν βλέπεις να εξορθολογικεύεται» ο κρατικός μηχανισμός, στην περίπτωση, για παράδειγμα, της προώθησης των εξαγωγών», με τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα που να υλοποιεί μια «εθνική στρατηγική για τις εξαγωγές».