current views are: 1

31 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση12:49

Αντίθετοι προς τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους προς τις επικείμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τονίζουν τα κόμματα της αντιπολιτευόμενης αριστεράς, ενώ υπενθυμίζουν και την προηγούμενη απόρριψή τους προς το «νόμο Διαμαντοπούλου».

Δημοσίευση 12:49’
αρθρο-newpost

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους προς τις επικείμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τονίζουν τα κόμματα της αντιπολιτευόμενης αριστεράς, ενώ υπενθυμίζουν και την προηγούμενη απόρριψή τους προς το «νόμο Διαμαντοπούλου».

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους προς τις επικείμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τονίζουν τα κόμματα της αντιπολιτευόμενης αριστεράς, ενώ υπενθυμίζουν και την προηγούμενη απόρριψή τους προς το «νόμο Διαμαντοπούλου». Κατάργηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Tη θέση του κόμματός του υπέρ της κατάργησης του «νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση» εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως αυτός έχει καταστεί ανενεργός, όντας πλέον ουσιαστικά απορριφθείς από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο κύριος Τσίπρας, σε σχέση με την επαναλειτουργία των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,  «ό,τι και να ζούμε… δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι δεν θα ανοίξουν τα  ΑΕΙ και τα ΤΕΙ», κάνοντας λόγο για «πνευματική αυτοκτονία του τόπου».


Αντίθετο και το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εξέφρασε την αντίδραση του στη σπουδή της κυβέρνησης να καταθέσει το νομοσχέδιο υπό τη μορφή του κατεπείγοντος στην «καρδιά» του θέρους.

«Η κατάθεση από τη συγκυβέρνηση νομοσχεδίου που αφορά σε μικροαλλαγές στο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ δείχνει την αγωνία της να προχωρήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις η εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, που ολοκληρώνει την εικόνα του “Πανεπιστημίου Α.Ε.”», σημειώνει η Κ.Ε. του κόμματος, σε ανακοίνωσή της.

Συν τοις άλλοις, τα πυρά του ΚΚΕ κατευθύνονται και προς τη «λεγόμενη “χωροταξική αναδιάρθρωση των ΑΕΙ“, δηλαδή το κλείσιμο σχολών με κριτήριο τα συμφέροντα και τους στόχους των επιχειρήσεων» καθώς και ότι επιδιώκει παράλληλα να «δημιουργήσει συμμαχίες με μερίδα καθηγητών».

Τέλος, ο Περισσός  υποστηρίζει πως η «επιβολή διδάκτρων είναι προ των πυλών», έστω και αν η οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών είναι πλέον οριακή.


σχετικα αρθρα