Νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, στις 17:00, με αντικείμενο το πακέτο μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη συνάντηση, τη δεύτερη σε διάστημα μόλις τριών ημερών, μεταξύ άλλων αναμένεται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη για το περιεχόμενο της σημερινής συνομίλιας του με τους αντιπροσώπους της τρόικας.

Η συνάντηση θα γίνει έπειτα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το αυριανό ραντεβού των τριών, ακολουθεί το σημερινό μπαράζ συναντήσεων που αφορούν στο πακέτο των μέτρων που απαιτούνται για την πρόοδο του προγράμματος  της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Νωρίς το πρωί υπήρξε «διευκριν
ιστική συνάντηση» των στελεχών της τρόικας με τον Αντώνη Σαμαρά, στο πλαίσιο της οποίας υπήρξαν διασαφηνίσεις ως προς κάποια «οικονομικά ζητήματα». Η διαπίστωση της ανάγκης για «διευκρινίσεις», ευλογα προκαλεί σκέψεις και αναδεικνύει την ύπαρξη «γκρίζων γραμμών» που δεν είναι ευανάγνωστες από το ένα μέρος των διαπραγματευόμενων.

Στη συνέχεια, όπως διαφαίνεται, στη συνομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους αντιπροσώπους της τρόικας στην Αθήνα διατηρήθηκε σκληρή στάση από την πλευρά του πρώτου, αφού ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μοιάζει ανυποχώρητος στα 10 σημεία που παρουσίασε και το πρωί στην Κ.Ο.

Παράλληλα, η σημερινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, με σκοπό την εξειδίκευση και την προώθηση των διαδικασιών αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, καθώς και οι προειδοποιήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τα ταμειακά διαθέσιμα του ελληνικού Δημοσίου, καταδεικνύουν την εξαιρετική  κρισιμότητα της οικονομικής συγκυρίας.

Μέσα σε αυτό κλίμα, και δεδομένων τόσο αντίδρασεωναμφισβητήσεων και αιχμηρών δηλώσεων, που προέρχονται από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, όσο και ενστάσεων για το ύφος των προωθούμενων μέτρων από τους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, είναι προφανές ότι η συνοχή της κυβέρνησης  «κρέμεται από μία κλωστή».