current views are: 1

31 Ιουλίου 2012
Δημοσίευση14:47

Σκληρή στάση Βενιζέλου απέναντι στην τρόικα

Σκληρή γραμμή απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για νέες οριζόντιες περικοπές.

Δημοσίευση 14:47’
αρθρο-newpost

Σκληρή γραμμή απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για νέες οριζόντιες περικοπές.

Σκληρή γραμμή απέναντι στους εκπροσώπους των δανειστών κράτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντησή τους στην Ιπποκράτους, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως για νέες οριζόντιες περικοπές. Στη συνάντηση με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος έθεσε τα μείζονα ζητήματα του πολιτικού πλαισίου των σχέσεών μας με τους θεσμικούς εταίρους, ενώ πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ενημερώσει σχετικά τους πολιτικούς αρχηγούς στην αυριανή συνάντησή τους.

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην προώθηση του στρατηγικού σχεδίου που συμφωνήθηκε στη χθεσινή συνάντηση με τους κυρίους Σαμαρά και Κουβέλη, που προβλέπει την επιμήκυνση του του περιθωρίου δημοσιονομικής προσαρμογής και τη λήψη μέτρων που αφορούν οριζόντιες περικοπές στη δεύτερη διετία και μόνο στην περίπτωση που δεν ανασχεθεί η ύφεση και δεν προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε μέτρα οριζόντιων περικοπών στις αποδοχές εργαζομένων και συνταξιούχων, αφού όπως έχει αποδειχθεί αποτελεί παράγοντα βαθέματος της ύφεσης.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στην τρόικα τα 10 σημεία που ανέπτυξε νωρίτερα σήμερα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δυνατό να ληφθούν τα μέτρα που ζητούν οι θεσμικοί εταίροι.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να συζητήσουν τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή μέτρων για την εξεύρεση 11,5 δισ. ευρώ και ότι αν η Ελλάδα επιθυμεί να συζητήσει παρόμοια θέματα πρέπει να το κάνει σε πολιτικό επίπεδο, δηλαδή σε Σύνοδο Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών.

Την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου προκάλεσε η άτυπη ενημέρωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Η κυβέρνηση δεν θα απαντήσει στην άτυπη ενημέρωση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία της και κυρίως την υπευθυνότητά της».


σχετικα αρθρα