Δίωρη συνάντηση είχε ο υπουργός Δικαοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης με τους εκπροσώπους της τρόικας με την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και του Κώδικα Δικηγόρων να είναι τα δύο βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλας Κανελλόπουλος και Μαρίνος Σκανδάμης και συμφωνήθηκε να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2013. Βασική επιδίωξη των τροποποιήσεων είναι να συρρικνωθεί ο χρόνος εκδίκασης των αστικών υποθέσεων και να υπάρξει «φίλτρο» εισόδου, έτσι ώστε να εισέρχονται προς εκδίκαση στα δικαστήρια λιγότερες υποθέσεις.

Ακόμη, κρίθηκε αναγκαίο να μειωθεί κατά 50% ο σημερινός αριθμός των Ειρηνοδικείων που ανέρχονται στα 300 ανά την Ελλάδα, με τα κενά των δικαστικών υπαλλήλων να αναμένεται να καλυφθούν με μετατάξεις.

Παράλληλα, τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης της αναμόρφωσης του Κώδικα Δικηγόρων τέθηκε η 31η Δεκεμβρίου 2012.

Τέλος, μεγάλο βάρος θα ρίξει το υπουργείο Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του θεσμού της ηλεκτρονικής δίκης (e-justice) και στα άλλα δικαστήρια της χώρας, εκτός των Αθηνών.