«Υπήρξε συμφωνία σε ένα ένα βασικό περίγραμμα με στόχο να μην υπάρξουν μέτρα που θα πλήξουν περαιτέρω την κοινωνία», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι «το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη εξαρτάται από την περικοπή των κρατικών δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ».


«Τώρα θα αρχίσουμε διαπραγματεύσεις με την τρόικα και αναμένουμε το πακέτο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Θα προσπαθήσουμε το πακέτο αυτό να έχει την μικρότερη δυνατή επίπτωση στην κοινωνία», κατέληξε.

Ο κύριος Στουρνάρας γενικά φάνηκε φειδωλός στις δηλώσεις του επιμένοντας όμως στην ανυπαρξία εναλλακτικής οδού έναντι εκείνης της άμεσης και σε μία δόση λήψης των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος προερχόταν και από την αντιπαράθεσή του εντός του Μεγάρου Μαξίμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού αλλά και τακτικών κινήσεων σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις με την τρόικα, φαίνεται ότι από κοινού με τον Αντώνη Σαμαρά εκτιμά πως μόνο το «εμπροσθοβαρές» πρόγραμμα της δημοσιονομικής προσαρμογής θα αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά και, εν συνεχεία, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

Σημειώνεται πως ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με την τρόικα στις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.