current views are: 1

1 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση19:03

Χρυσοχοΐδης: Έπρεπε να δεχθείς τα μέτρα – Βενιζέλος: Είσαι υπονομευτής, φύγε από γραφείο μου!

Εξαιρετικά οξείς τόνοι επικράτησαν στο ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δημοσίευση 19:03’
αρθρο-newpost

Εξαιρετικά οξείς τόνοι επικράτησαν στο ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Εξαιρετικά οξείς τόνοι επικράτησαν στο ΠΑΣΟΚ έπειτα από τη λήξη της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ένας από τους βουλευτές του κόμματος που διαφωνεί με τους σημερινούς χειρισμούς του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστήριξε σε κατ’ ιδίαν συνομιλια του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, ότι ο τελευταίος θα έπρεπε να μην έχει διαφωνήσει με τον πρωθυπουργό, αποδεχόμενος τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος τον κατηγόρησε ως υπονομευτή, απαιτώντας από τον πρώην υπουργό να βγεί από το γραφείο του.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εξέλιξη πιστοποιεί με τον πλέον κατηγορηματικό, αλλά και δραματικό τρόπο για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, το έντονο εσωκομματικό ρήγμα που υφίσταται στο Κίνημα. Ήδη νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία από έξι βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται οι κύριοι Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και Παπανδρέου.

Εν τω μεταξύ από τις αρχές της εβδομάδας, ο κύριος Βενιζέλος είχε δεχθεί έμμεσες ή και ευθείες βολές για τους χειρισμούς του, βολές στις οποίες είχε απαντήσει με οξύτητα. Ακόμα και σήμερα, από την Ιπποκράτους, όπου και μετέβη μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, καταφέρθηκε με δριμύτητα εναντίον όσων των αμφισβητούν κατηγορώντας τον για «έλλειψη ευθύνης».

Παρεμπιπτόντως η ύπαρξη αυτού του όντως σφοδρού επεισοδίου ακολουθεί τον έντονο διαπληκτισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιάννη Στουρνάρα στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης των τριών. Και εκεί, οι πολιτικοί αλλά και προσωπικοί λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των δύο ήταν τόσο οξείς, που υποχρέωσαν τον Αντώνη Σαμαρά να δράσει «πυροσβεστικά», ώστε εν τέλει να εκτονωθεί η κατάσταση.

Πάντως, οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιήθηκαν στο επεισόδιο με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη υπερβαίνουν σε σφοδρότητα συνηθισμένες αντεγκλήσεις, οπότε αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον η αυριανή ημέρα, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά.


σχετικα αρθρα