«Να γίνει δημοψήφισμα εάν έχουμε ακραίες αντιδράσεις της κοινωνίας για τα μέτρα» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κρεμαστινός, μιλώντας στον Βήμα Fm. «Αυτή είναι και η θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι, ακριβώς, επειδή δεν αντέχει η κοινωνία θα πρέπει, τουλάχιστον, πρώτα να ληφθούν τα μέτρα που δεν επιβαρύνουν οτιδήποτε σχετίζεται με μισθούς και συντάξεις οτιδήποτε οικονομικό θέμα που επιβαρύνει τον πολίτη και να ληφθούν τα άλλα μέτρα, να γίνει επιμήκυνση και τότε να συζητηθεί εάν υπάρχει λόγος για πρόσθετα μέτρα» είπε.

«Προσωπικά είμαι της άποψης ότι, εάν είναι τόσο αναγκαία, εάν πρόκειται να καταστραφεί η χώρα, να τα πάρουμε. Εάν όλα αυτά τα μέτρα ο κόσμος δεν τα αποδεχτεί, στην πράξη κι επαναληφθούν οι αξέχαστες εκείνες συγκεντρώσεις έξω από τη Βουλή, έχω την εντύπωση - δική μου γνώμη είναι αυτή - πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και να αποφασίσει για τα μέτρα. Όχι για το ευρώ και την ευρωζώνη. Να κάνει δημοψήφισμα και να του πει η κυβέρνηση, εάν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Εάν ληφθούν θα έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Δεν μπορεί η χώρα να διαλυθεί, όπως διαλύθηκε την πρώτη φορά και να έρθουν άλλα μέτρα, εκτός από αυτά που συζητάμε τώρα» πρόσθεσε.

«Εάν χρειαστεί ο κόσμος να μιλήσει, πρέπει να μιλήσει. αφού ενημερωθεί πρώτα τι θα σημαίνει το να παρθούν και τι θα σημαίνει να μην παρθούν. Διότι εάν η πλειοψηφία του κόσμου θέλει να μην παρθούν με τις επιπτώσεις που θα υπάρχουν η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί  και να ακούσει την πλειοψηφία» ανέφερε, λέγοντας ότι δεν εννοεί δημοψήφισμα για τα μέτρα, αλλά μόνο «σε περίπτωση που ο κόσμος αντιδράσει στα μέτρα. Όπως ακριβώς έγινε το 2011».

Για τη συνάντηση των βουλευτών είπε ότι «ο κ. Βενιζέλος μας είπε τι συζητήθηκε στη συνάντηση των τριών αρχηγών. Έγινε μια ζωηρή συζήτηση. Και πέραν τούτου ουδέν».

Σε ερώτηση για το αν μετά από αυτή την αντιπαράθεση θα εξακολουθήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης να είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ο κ. Κρεμαστινός είπε: «Πολιτικά δεν νομίζω ότι ο κ Χρυσοχοίδης έχει διαφοροποιηθεί. Γιατί εάν διαφοροποιηθεί...»

Παράλληλα, υποβάθμισε το ζήτημα της διαφωνίας Βενιζέλου και την παρουσίαση των μέτρων, ως «μέτρων Σαμαρά» λέγοντας:  «Κοιτάξτε. Δεν το είπε, ακριβώς, έτσι. Δημιουργήθηκε η εντύπωση, αλλά δεν το είπε, ακριβώς, έτσι. Είπα ότι η αλήθεια είναι αυτή, σχετικά με τα μέτρα και τη θέση του κ Βενιζέλου. Κι είναι πολύ φυσικό Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι ευαίσθητος όταν ακούει οτιδήποτε. Αυτό εξυπακούεται. Τώρα η ζωηρή συζήτηση, εάν τη μετατρέψει κανείς σε πολιτική διαφωνία, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα, τουλάχιστον, αυτή τη στιγμή».

Για το αν μπορεί να διώξει ο κ. Βενιζέλος τον κ. Χρυσοχοίδη, ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι προς Θεού από που να τον διώξει».