current views are: 1

2 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση12:17

ΚΚΕ: Τρομοκρατικές απολύσεις στη Χαλυβουργία

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Δημοσίευση 12:17’
αρθρο-newpost

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τις έξι νέες τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις πρωτοπόρων αγωνιστών χαλυβουργών από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μάνεση, προκειμένου να πλήξει το ανυπότακτο ταξικό τους φρόνημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα. «Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι στο στόχαστρο της απόλυσης η μεγαλοεργοδοσία και οι συνεργάτες της έβαλαν τους έξι εργάτες που συνέλαβαν οι δυνάμεις καταστολής κατά την διάρκεια της βίαιης εφόδου τους στην πύλη του εργοστασίου με εντολή εισαγγελέα και του πρωθυπουργού. Ανάμεσα στους 6 απολυμένους πρωτοπόρους χαλυβουργούς είναι ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου και δύο αναπληρωματικά μέλη. Η αχαλίνωτη επιθετικότητα του Μάνεση, η επίδειξη μίσους των διευθυντών και των τραμπούκων του κατά των ηρωικών χαλυβουργών έχει την κάλυψη και τη στήριξη της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, συνολικά του κρατικού μηχανισμού, των καναλιών και των εφημερίδων που υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ο υπουργός Εργασίας είναι πολλαπλά εκτεθειμένος και συνυπεύθυνος για τις νέες τρομοκρατικές απολύσεις, εφόσον κάλυψε και ενθάρρυνε τα ψέματα και τις προβοκάτσιες κατά των χαλυβουργών στο όνομα δήθεν της προστασίας της εργασίας» επισημαίνεται.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι «ο υπουργός δικαιοσύνης έχει την πολιτική ευθύνη και δεν μπορεί να σιωπά τη στιγμή που οι εισαγγελείς και άλλοι δικαστές λειτουργούν απροκάλυπτα ως εντολοδόχοι του Μάνεση συμμετέχοντας στο σχεδιασμό τρομοκράτησης και καταστολής του δίκαιου αγώνα των χαλυβουργών».

Παράλληλα, ο Περισσός προσθέτει ότι «αυτή είναι η δημοκρατία των μεγαλοβιομηχάνων και των υπηρετών τους: Απειλές, συκοφαντίες, ωμή τρομοκρατία, στυγνή εκμετάλλευση κατά των εργατών, αυτά θέλουν να βασιλεύουν στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς. Μπροστά στη διασφάλιση των κερδών και της ανταγωνιστικότητάς τους, αξιώνουν με κάθε μέσο οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν την εξαθλίωση, την υποταγή και τον εξευτελισμό».

Το ΚΚΕ καταλήγει, υπογραμμίζοντας «η άγρια συντονισμένη επίθεση που δέχονται οι ηρωικοί εργάτες χαλυβουργοί πρέπει να ξεσηκώσει την οργή του λαού και ειδικά της εργατικής τάξης, των προοδευτικών ανθρώπων. Τώρα πρέπει να υψωθεί πιο αποφασιστικά η ταξική αλληλεγγύη, συσπείρωση, και αντεπίθεση. Ο αγώνας των χαλυβουργών αφορά όλη την εργατική τάξη, αποτελεί παράδειγμα και δείχνει το δρόμο του ταξικού ανυποχώρητου αγώνα για το δίκιο, την τιμή, τη νίκη της εργατικής τάξης».


σχετικα αρθρα