Κουβέλης: Αν δεν λάβουμε τα μέτρα, δεν θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε


Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, «η άρνηση να εξασφαλίσουμε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ σημαίνει ταυτόχρονη άρνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη διαπραγμάτευση , η οποία πρέπει να υπάρξει για να ανακαθοριστούν ρυθμίσεις του μνημονίου και βεβαίως να απαλλαγεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνα ώστε τα μέτρα να μην προσθέσουν και άλλα βάρη στις πλάτες των αδύναμων στρωμάτων.

Εξάλλου υποστήριξε ότι η θα επιμείνει στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα «εξορθολογήσουν και προστατεύουν το δημόσιο αγαθό , το οποίο πάρα πολλές φορές έχει λεηλατηθεί, λεηλατήθηκε επί μακρόν μέσα από το πολιτικό σύστημα που ίσχυσε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να υπάρξει συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο που θα αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο