Την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης σχετικά με τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, «η άρνηση να εξασφαλίσουμε το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ σημαίνει ταυτόχρονη άρνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και για τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη διαπραγμάτευση , η οποία πρέπει να υπάρξει για να ανακαθοριστούν ρυθμίσεις του μνημονίου και βεβαίως να απαλλαγεί η χώρα από τους επαχθείς όρους του μνημονίου».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνα ώστε τα μέτρα να μην προσθέσουν και άλλα βάρη στις πλάτες των αδύναμων στρωμάτων.

Εξάλλου υποστήριξε ότι η θα επιμείνει στις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, που θα «εξορθολογήσουν και προστατεύουν το δημόσιο αγαθό , το οποίο πάρα πολλές φορές έχει λεηλατηθεί, λεηλατήθηκε επί μακρόν μέσα από το πολιτικό σύστημα που ίσχυσε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Κουβέλης είπε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια να υπάρξει συγκεκριμένο κυβερνητικό έργο που θα αντιμετωπίζει τα υπαρκτά προβλήματα.