Μία ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νίκου Νικολόπουλου, στο Twitter οδήγησε στη διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ «παίζεται» ακόμα η διαγραφή του από το κόμμα. «Εμφανές το στρατηγικό αδιέξοδο. Η σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης "όνειρο ήταν" την λησμονήσαμε. Ο λαός ξεπνεομένος τι να περιμένει; Την τροϊκανή επιείκεια ή την τιμωρία;» έγραψε, δείχνοντας και το σχόλιό του δίπλα από φωτογραφία του.

«Ύφεση για το βιβλίο Γκίνες. H χώρα μας έχει τα περισσότερα συνεχή χρόνια σε ύφεση από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο! Ο τόπος δεν αντέχει άλλο» πρόσθεσε σε επόμενο σχόλιο.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζητώντας τη διαγραφή του βουλευτή, που είχε παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας.

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι ο κ. Νικολόπουλος από την ημέρα της παραίτησής του, επιδιώκει με συστηματικό και προκλητικό τρόπο τη διαγραφή του, για άγνωστους λόγους, γνωστούς όμως σε αυτόν.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Νίκο Νικολόπουλο.

Παράλληλα, με έγγραφό του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ν.Δ. κ. Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει στην Επιτροπή τον Βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της Νέας Δημοκρατίας».

Η απάντηση Νικολόπουλου

Από την πλευρά του, ο βουλευτής, μέσω ανακοίνωσής του, σημείωσε ότι αιτία της διαγραφής του δεν είναι ένα απλό tweet, αλλά η αμετακίνητη υποστήριξή του προς τα όσα προεκλογικά υιοθετούσαν τόσο η ΝΔ όσο και ο Αντώνης Σαμαράς.

 Ο Νίκος Νικολόπουλος, αποδίδει στη ΝΔ μετεκλογική μετακίνηση προς άλλες θέσεις, αντίθετες αφενός προς την προεκλογική υπόσχεση της «άμεσης αναδιαπραγμάτευσης» αφετέρου προς τη δέσμευση για άρνηση «νέων μέτρων ύφεσης και φτώχειας εις βάρος του λαού».

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:

«Οι στίχοι ενός παραδοσιακού τραγουδιού, που ήρθε στο μυαλό μου καθώς ήταν το αγαπημένο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, υπήρξε η αφορμή της διαγραφής μου από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, την οποία πληροφορήθηκα από τα μέσα ενημέρωσης.

Η αιτία όμως ήταν άλλη. Η καθαρή και ξάστερη πολιτική μου θέση, αυτή που με σθένος υπερασπίστηκα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά και ενώπιον του λαού στις πρόσφατες εκλογές και από την οποία ουδέποτε μετακινήθηκα, παραιτούμενος ακόμα και από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας.

Η διαγραφή μου αποτελεί ένα ακόμα μήνυμα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας ότι, τώρα που άλλαξαν οι ρόλοι και φτάσαμε μέχρι την εξουσία, άλλαξαν και οι θέσεις. Ότι οφείλουν όλοι να ξεχάσουν την «άμεση επαναδιαπραγμάτευση» και το σθεναρό «όχι σε νέα μέτρα ύφεσης και φτώχιας εις βάρος του λαού», που πρώτος ο Αντώνης Σαμαράς διαλαλούσε προεκλογικά

Η διαγραφή μου είναι ένα σιωπητήριο άγγελμα προς τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ότι το «τότε» δεν είναι «τώρα» και πως για μία ακόμα φορά, ο λαός μας θα πρέπει να υποστεί την ανακολουθία έργων και πράξεων μίας κυβέρνησης.

Είναι προφανές λοιπόν, πως το... tweet ήταν μόνον η αφορμή.

Το ξέρω πως έγινα πολύ δυσάρεστος, όταν με πολύ ξεκάθαρο και έντιμο πολιτικό λόγο εγκατέλειψα την θέση του Υφυπουργού. Το ξέρω πως έγινα ακόμα πιο δυσάρεστος όταν όλη η λάσπη που προσπάθησαν να μου εκτοξεύσουν δεν έπιασε πουθενά και όταν αντελήφθησαν, πως πίσω από το Νικολόπουλο δεν υπάρχει τίποτα «κακό» και τίποτα «περίεργο», παρά μόνο η αποφασιστικότητα ενός έμπειρου πολιτικού, που επί 38 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και τιμή την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, να παραμείνει πιστός και αληθινός απέναντι σε όσα και ο ίδιος προεκλογικά δεσμευόταν απέναντι στον λαό».