«Αυτές τις ώρες που μιλάμε, καταβάλλεται μια τεράστια και πολύ δύσκολη προσπάθεια για να υπάρξουν και άλλες περικοπές. Όπως επίσης γίνεται μια πολύ δύσκολη προσπάθεια να προσφερθούν ισοδύναμα ώστε να αποφύγουμε την περαιτέρω μείωση των μισθών και των εισοδημάτων των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος. Έπειτα από την ευρεία Διυπουργική Σύσκεψη που συγκλήθηκε, σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, με ζητούμενο την έναρξη της διαδικασίας ταχείας αντιμετώπισης του θέματος που έχει προκύψει με τα ναυπηγεία στην Ελλάδα, ο υπουργός Άμυνας τόνισε πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θέλοντας να συμβάλει αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια, στην προσπάθεια όλου του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να έχουμε τα απαιτούμενα μέτρα και την απαιτούμενη μείωση των ελλειμμάτων, μέχρι τώρα έχει περικόψει δαπάνες πάνω από 1.650.000.000».

Εν τούτοις, όπως υπογραμμίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης, «όλες αυτές όμως οι προσπάθειες πρέπει να υπηρετούν ταυτόχρονα και έναν στόχο που είναι αμετακίνητος. Να γίνονται περικοπές, να εξοικονομούνται πόροι, αλλά να μην μειώνεται έστω και στο ελάχιστο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Για να υπάρχει πλήρης εθνική ασφάλεια και πλήρης προστασία της εθνικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας».

Υπενθυμίζεται ότι στη σύσκεψη των πολιτικών αχηγών την Τρίτη θα συμμετάσχει και ο υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εξειδικευθούν οι περικοπές των δαπανών στο υπουργείο Άμυνας.