Στις θέσεις του περί εγκατάλειψης της στρατηγικής της επαναδιαπραγμάτευσης επιμένει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος και δηλώνει ότι «εξακολουθεί να αισθάνεται βουλευτής της ΝΔ». Μία ημέρα μετά την αποπομπή του από την ΚΟ της ΝΔ με αφορμή ανάρτησή του στο Τwitter που προκάλεσε την επίσημη ρήξη με το κόμμα, ο Νίκος Νικολόπουλος με δηλώσεις του στον Βήμα FM 99,5, διαβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του βουλευτή της ΝΔ και ότι σκόπιμα διαδίδονται τα περί προσχώρησής του στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ταυτόχρονα, με επιστολή του ο κ. Νικολοπουλος ζητά εξηγήσεις για τους πραγματικούς λόγους της διαγραφής του, καθώς όπως ανέφερε και στην χθεσινή του ανακοίνωση τον τελευταίο καιρό έγινε δυσάρεστος σε κάποιους και δέχθηκε έναν πόλεμο λάσπης, ο οποίος υποκινείται όπως ο ίδιος υποστηρίζει σε διάφορους κύκλους.

Ζητάει, επίσης, την αναβολή της σύγκλισης του πειθαρχικού οργάνου, το οποίο θα αποφασίσει την οριστική του διαγραφή από τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένβου όπως λέει να συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή για την εκλογή του Γενικού γραμματέα του κόμματος, θέση την οποία διεκδικεί και ο ίδιος.