Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ήταν το κεντρικό θέμα την κοινής συνέντευξης της Σάρα Βάγκενκνεχτ, αντιπροέδρου του κόμματος της Αριστεράς και του Μάρκους Σέντερ, υπουργού Οικονομικών στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, που πραγματοποίησε η κυριακάτικη έκδοση της Bild.  Αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί αν εξοφλήσει το χρέος σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, είπε στην Bild ο Μάρκους Σέντερ, υπουργός Οικονομικών στο ομόσπονδο κράτος της Βαυαρίας και προσέθεσε ότι η οικονομική ζημία στη Γερμανία μακροπρόθεσμα είναι πολύ μεγαλύτερη αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ.

Ο κ. Σέντερ σημείωσε ότι «αν μια χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να εξοφλήσει το χρέος σε βάθος χρόνου, θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη» και εκτίμησε ότι αυτό μάλλον θα γίνει στα τέλη του έτους. Μάλιστα είπε ότι «οι Γερμανοί δεν μπορεί πλέον να είναι ο ταμίας για την Ελλάδα».  

Η αντιπρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκεκνεχτ, είπε πως αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ οι αγορές θα ορμήξουν αμέσως στο επόμενο θύμα τους και έτσι η κρίση του ευρώ θα συνεχίζεται και θα κλιμακώνεται. Επίσης, απαντώντας στον κ. Σέντερ δήλωσε ότι «η κυβέρνησή σας, είναι αυτή που έχει κάνει τους Γερμανούς χρηματοδότες. Εάν η Ελλάδα αφήσει το ευρώ, δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει τα χρέη της. Αυτό θα κοστίσει 80 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία».