Διαδοχικά «τετ α τετ» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο είχε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Οι συναντήσεις έγοναν στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε στην Αθήνα.

Η συνάντηση με τον κ. Τσίπρα είχε διάρκεια περίπου μία ώρα, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε δηλώσεις εξερχόμενος του ξενοδοχείου.

Ο κ. Βενιζέλος μετά την 45λεπτη συνάντηση με τον κ. Πέρες δήλωσε ότι συζήτησε μαζί του τα διμερή θέματα, την κατάσταση στην περιοχή και κυρίως την παγκόσμια κατάσταση, καθώς όπως είπε: «μια συζήτηση με τον κ. Πέρες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της μεγάλης ιστορικής και πολιτικής του εμπειρίας. Γιατί ο κ. Πέρες αντιλαμβάνεται πολύ καλά ότι η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Μέσα από ένα σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής».

«Είναι σημαντικό να ακούει κανείς τις σκέψεις ενός ανθρώπου που έχει δει πάρα πολλά στη ζωή του σε διαφορετικές στιγμές γιατί εισπράττει πολύ καλύτερα από εμάς τα μηνύματα της σημερινής εποχής» είπε ο κ. Βενιζέλος.