Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χαρακτηρίζοντας ως εθνικό έγκλημα το «ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου». «Το έργο της τρικομματικής συγκυβέρνησης αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα όλο και πιο σκληρό για την κοινωνία, όλο και πιο επικίνδυνο για τη χώρα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η μνημονιακή τριανδρία οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και τη φέρνει ακόμα πιο κοντά στην έξοδο από την ευρωζώνη. Και το χειρότερο, στερεί κάθε δυνατότητα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, δίνοντας άρον - άρον "γη και ύδωρ" στην εγχώρια διαπλοκή και στην ευρωπαϊκή τοκογλυφία».

Για τις αποκρατικοποιήσεις Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η επιλογή τους να ξεπουλήσουν το δημόσιο πλούτο, όπως έκαναν και με την ΑΤΕ, αφαιρώντας από την ελληνική οικονομία κρίσιμα εργαλεία για τη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αποτελεί μεγαλύτερο έγκλημα από την εσωτερική υποτίμηση και τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα.

«Το μόνο παρήγορο είναι ότι αυτή η πολιτική δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί, καθώς η κυβέρνηση δεν θα αντέξει υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν αγωνίζονται για μια Ελλάδα σύγχρονη μέσα στην Ευρώπη. Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για την Ελλάδα της δραχμής και των συντεχνιών. Και βέβαια, το γνωστό πολιτικό του υβρεολόγιο δεν βοηθάει να ξεχάσουμε τις ξεπερασμένες του ιδεοληψίες».