Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην παγκόσμια κοινότητα και την ειρήνη το ελληνικό κοινοβούλιο τίμησε το πρωί της Τρίτης τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, απονέμοντάς του το χρυσό μετάλλιο της Βουλής, στο οποίο απεικονίζεται ανάγλυφα η μορφή του Περικλή.  Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ιστορική για το ελληνικό κοινοβούλιο, τη σημερινή ημέρα, λόγω της τιμητικής παρουσίας του προέδρου του Ισραήλ, «ενός ανθρώπου που συνέβαλε στην ειρήνη σε μία περιοχή που δοκιμάστηκε πολύ».  

«Οι λαοί μας επιθυμούν να ζήσουν σε ειρήνη και δημοκρατία» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία των χωρών δεν είναι συγκυριακή αλλά στρατηγική επιλογή για την ειρήνη στην περιοχή, στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου που έχουν και στη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα, τον τουρισμό, τον πολιτισμό». 
Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στην επίθεση στο Μπουργκάς, λέγοντας ότι η Ελλάδα «συγκλονίστηκε» από αυτήν και την «καταδίκασε απερίφραστα». 

Την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία του «στο λίκνο της Δημοκρατίας» εξέφρασε ο Ισραηλινός πρόεδρος, εξηγώντας ότι ο ίδιος υπήρξε μέλος κοινοβουλίου επί 48 χρόνια. 
 

«Τα κοινοβούλια αποτελούν πνεύματα ισχυρά που δίνουν άνεμο στην ψυχή», είπε, ενώ αναφέρθηκε στον Περικλή, τονίζοντας ότι «χωρίς αυτόν δεν θα ξέραμε πώς να μιλήσουμε, ιδιαίτερα στο κοινοβούλιο, αλλά αυτά τα ξεχνάμε συνήθως».