«Το θέμα της εφεδρείας το βλέπουμε γιατί είναι δύσκολο να βγουν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας μετά την συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, ωστόσο, πως δεν τίθεται θέμα απολύσεων στο Δημόσιο.

«Το θέμα της εφεδρείας θα το δούμε γιατί τα μέτρα δεν βγαίνουν εύκολα», είπε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. 

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε πως η Ελλάδα απομένει να οριστικοποιήσει μέτρα 3,5 - 4 δισ. ευρώ για το 2103 -14. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως το σχέδιο των αποκρατικοποίησεων θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα. 

Νωρίτερα, στη συνάντηση, ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και εξέφρασε την άποψη πως υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου ζήτησε να τον ενημερώσω για τις οικονομικές εξελίξεις και τις συζητήσεις που έχουμε με την τρόικα», τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

«Με ρώτησε κυρίως εάν υπάρχει ελπίδα. Απάντησα ‘Ναι, υπάρχει ελπίδα’», είπε ο κ. Στουρνάρας, συμπληρώνοντας:

«Ανέφερα, μάλιστα, ότι σήμερα το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα υιοθέτησε την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης και αυτή η εξέλιξη επιβάλλει να μείνουμε στο παιχνίδι έως ότου η Ευρώπη δώσει συνολική λύση στο πρόβλημα της Ευρωζώνης. Άρα, πρέπει να προχωρήσουμε στα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της Ελλάδας».

Eν τω μεταξύ, για τις απολύσεις στο Δημόσιο, μίλησε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην αύξηση του ελλείμματος και ότι έχει θέσει στην τρόικα το ζήτημα της εφεδρείας, αναγνωρίζοντας την ανάγκη να έχουν μειωθεί οι δημόσιοι υπάλληλοι κατά 150.000 μέχρι το 2015.


Σχετικό θέμα: Επανέρχεται η εφεδρεία για 15.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο