Την άποψη ότι «τα νούμερα δεν βγαίνουν» και πως, συνεπώς, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους εταίρους, διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Οργανωτική Γραμματεία του κόμματός του. Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η επιμήκυνση, η αντιμετώπιση της ύφεσης και η στήριξη των τραπεζών θα πρέπει να αποτελέσουν ένα ενιαίο πακέτο ενεργειών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα μέτρα των 11,5 δισ. αναφέροντας ότι «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, παρά μόνο για τις αποκρατικοποιήσεις». Παράλληλα, έκανε λόγο για «ανοργανωσιά» στην κυβέρνηση και γι' αυτό και επανέρχεται η εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο.

Τέλος, αναφερόμενος στην πιθανή διάρκεια της ύφεσης που πλήττει της χώρα μας, ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι ακόμα και στην περίπτωση που η κυβέρνηση εξαντλήσει την τετραετία θα είναι μια υφεσιακή κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος κατέκρινε, επίσης, όσους καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ κάνοντας λόγο για «παλικαράκια του εκσυγχρονισμού που βήκαν από δεξιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι της Περιφερειακής Ανασύστασης

Η Οργανωτική Γραμματεία που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συζήτησε τα επόμενα βήματα της οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδων πολιτικού και προγραμματικού συντονισμού (Τομείς Πολιτικής) ανά υπουργείο, με συντονιστή τον αντίστοιχο εισηγητή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του κυβερνητικού και κοινοβουλευτικού έργου.

Ορίστηκαν οι υπεύθυνοι για την παρακολούθηση της οργανωτικής ανασύστασης της Παράταξης, στις 13 περιφέρειες της χώρας.

Αναλυτικά:

Ανατολική Μακεδονία- Θράκη Τιμοσίδης Μιχάλης – Τσιαούση Ελένη

Κεντρική Μακεδονία Παπαστεργίου Χρήστος- Σαουλίδης Αντώνης

Θεσσαλονίκη Παπουτσής Δημήτρης- Μερεντίτη Σούλα

Δυτική Μακεδονία Κουκουλεκίδης Παντελής

Ήπειρος Βλατής Γιάννης

Θεσσαλία Μαμέλης Κώστας

Στερεά Ελλάδα Αλεξάκος Φώτης- Περλεπέ Κατερίνα

Δυτική Ελλάδα Αλευράς Διονύσης

Ιόνια Ιωάννου Βασίλης

Πελοπόννησος Μίλης Νίκος- Παπαδόπουλος Θανάσης

Κρήτη Παπασπύρος Σπύρος

Βόρειο Αιγαίο Νικητιάδης Γιώργος

Νότιο Αιγαίο Μίχας Γιάννης

Αττική Κεφαλίδου Χαρά- Παπαηλιού Άσπα- Κουρκούτας Τάσος- Κωνσταντόπουλος Δημήτρης- Λύτρας Γιάννης- Κανελλόπουλος Λάμπρος- Βογανάτσης Δημήτρης

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συγκρότηση Μονάδας Ανάπτυξης Πολιτικών, που θα υπάγεται απευθείας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή νέων επιστημόνων.

Στην ομάδα μετέχουν οι:

-Κυριάκος Πιερρακάκης, Ειδικός στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία, με μεταπτυχιακές Σπουδές στο MIT, το Harvard University και την Οξφόρδη.

-Θόδωρος Διασάκος, Οικονομολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Berkley (Καλιφόρνια), Αναπληρωτής Καθηγητής στο Κολλέγιο Carlo Alberto (Toρίνο, Ιταλία).

-Πάνος Κολιοστάσης, Πολιτικός Επιστήμων, Διδάκτωρ Πολιτικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Queen Mary (University of London).

-Kωνσταντίνος Μπακούλας, Ειδικός σε θέματα Διοικητής Οργάνωσης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Warwick και στην Aston Business School.

-Hρακλής Μπουραντάς, Ειδικός στην Ανάπτυξη Νεοφυών (start –up ) επιχειρήσεων, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Harvard και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

-Ιωάννης Χατζίρης, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, ειδικός στη στήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Δραστηριοτήτων Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Rotterdam School of Management –Erasmus University.