Νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση προκαλεί το θέμα της εφεδρείας και του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. με την ανοιχτή αντιπαράθεση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να είναι ενδεικτική του κλίματος. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως και ο Φώτης Κουβέλης εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο εφαρμογής εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για αρνητική εμπειρία που είχε το κόμμα του ως κυβέρνηση και τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς να χαρακτηρίζει το μέτρο ως «φιάσκο».

Παράλληλα, όπως γράφουν τα «Νέα» αποκαλύπτεται και μία υπόγεια διαμάχη ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, με τον δεύτερο -ο οποίος μπήκε στην κυβέρνηση με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ- να εμφανίζεται ενοχλημένος από την παρέμβαση του κ. Στουρνάρα, αφού θεωρεί ότι παρακάμφθηκε σε ένα θέμα δικής του αρμοδιότητας και είναι πολύ πιθανό να ήταν η αιτία «έκρηξης» του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στη χθεσινή σύσκεψη.

Εξάλλου, η κυβερνητική ενότητα είχε δοκιμαστεί έντονα πριν από μόλις μία εβδομάδα, με τον κ. Βενιζέλο να κάνει πίσω για τα μέτρα των 11,5 «σεβόμενος» την επιθυμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαμαράς επισκέπτεται αυτή την ώρα το υπουργείο Οικονομικών για να έχει ενημέρωση από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το πακέτο, σε μια συμβολική κίνηση στήριξής του.

Ο πρωθυπουργός, πάντως και χθες λειτούργησε «πυροσβεστικά» αλλά παρ' όλα αυτά η πρόταση της εφεδρείας παραμένει στο τραπέζι.