«Τα συζητάμε όλα, τα ψάχνουμε όλα, αναζητούμε τις καλύτερες λύσεις» τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, επισημαίνοντας ότι «η εργασιακή εφεδρεία είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να συζητηθεί». «Θα πρέπει να συστήσουμε ένα ανεξάρτητο, σύγχρονο κράτος, το οποίο να μην χρειάζεται περισσότερα από τα έσοδα του» είπε ακόμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι και με τις αποκρατικοποιήσεις μπορεί να περιοριστεί ο αριθμός των εργαζομένων στο δημόσιο χωρίς να βρεθούν άνθρωποι στην ανεργία.

«Όσοι συμμετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση έχουν βάλει την εθνική ανάγκη πάνω από όλα» είπε με νόημα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα έχουν ανακοινωθεί τα νέα μέτρα» και ότι οι στόχοι της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας.

Για την ανάγκη εξορθολογισμού του Δημοσίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «ένα από τα προβλήματα του τρόπου στελέχωσης του δημοσίου ότι έχουμε υπερπληθώρα κλητήρων γραμματέων και ελλείψεις σε τομείς κρίσιμους όπως γιατροί, δάσκαλοι, πυροσβέστες». Σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις, ξεκαθάρισε ότι «δεν γίνονται για ταμειακούς και μόνο λόγους.  «Κύριος στόχος, όπως είπε, είναι να αλλάξουμε τη δομή της οικονομίας και να σταλεί το μήνυμα  προς τους επενδυτές ότι η οικονομία αλλάζει και αξίζει να επενδύσετε σε αυτήν» είπε.

Όσον αφορά στα ειδικά μισθολόγια, αναρωτήθηκε αν όλοι μπορούν να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης. «Οι πυροσβέστες μπορούν αντιμετωπιστούν όπως οι υπάλληλοι γραφείου; Οι πιλότοι που πετάνε τα F16 πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν οδηγοί λεωφορείων;» Για τις προσπάθειες πάταξης της φοροδιαφυγής, αναφέρθηκε σε ευρύτερες προσπάθειες που δεν περιορίζονται μόνο στον τομέα αυτό. «Όταν λέμε καθαρίζουμε το μαγαζί, δεν εννοούμε μόνο φοροφυγάδες, υπήρχαν και συντάξεις μαϊμού, πρέπει να βρεθούνε και οι εγκέφαλοι πίσω από αυτές τις υποθέσεις» ανέφερε.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, χαρακτήρισε πολύ σημαντική για την Ελλάδα την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου. «Η Ευρώπη αλλάζει, δεν πρέπει η Ελλάδα να μείνει πίσω», είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η πρόσφατη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ήταν αναμενόμενη. «Περιμένατε να καταστροφολογήσει ο κ. Γιουνκέρ ; Ήταν μία αναμενόμενη τοποθέτηση. Ο κ. Γιουνκέρ, έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι στηρίζει τις ελληνικές προσπάθειες» ανέφερε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι αυτής της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας.

Ερωτηθείς για τη λίστα του Spiegel, με τους πιο «επικίνδυνους πολιτικούς» που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σημείωσε: «Κοινός παρανομαστής σε αυτήν είναι αντιευρωπαϊστές ηγέτες θα έπρεπε να προβληματιστούν στον ΣΥΡΙΖΑ»

Σε ό,τι αφορά την ΕΡΤ,  ξεκαθάρισε ότι «το σχέδιο Μόσιαλου θα μείνει στα συρτάρια», προσθέτοντας ότι « δεν είχε λογική εξαρχής».