Σε σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση άσκησε ο συντονιστής γραμματέας Εργασιακών και Κοινωνικών θεμάτων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γ. Μανώλης, κατηγορώντας την ότι επιχειρεί να πρόγραμμα για «μισθούς και συντάξεις Βουλγαρίας».

«Σήμερα, στην Ελλάδα της πολιτικής (και όχι τεχνοκρατικής υποτίθεται) νεοφιλελεύθερης συγκυβέρνησης των προθύμων, ένας υπουργός, πρώην "συνδικαλιστής εφοριακός", μες στην καλή χαρά και δείχνοντας να απολαμβάνει τα εύσημα της Τρόικα και του τραπεζίτη υπουργού Οικονομικών, δήλωσε πρόθυμος να κατακρεουργήσει μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα», σημείωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης.

 

«Το πρώτο βήμα», δήλωσε το στέλεχος των ΑΝΕΛ, «έγινε με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που κατήργησε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και μείωσε τον κατώτερο μισθό στα 580 ευρώ και στα 510 για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.».

 

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο βήμα, αυτό που αφορά στις συντάξεις, «αποκαλύπτεται από την ακόλουθη δήλωση-σοκ του υπουργού: "όταν οι κατώτεροι μισθοί είναι 580 και 510 ευρώ δεν μπορεί να υπάρχουν υψηλότερες συντάξεις"», διαπιστώνει ο κύριος Μανώλης.

 

Όπως παρατηρεί ο Γιάννης Μανώλης, η «ισοπέδωση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα των 500 ευρώ» θα καταλήξει «σε ακόμα μεγαλύτερη βουτιά σε βαθιά ύφεση και ανεργία, ακόμα περισσότερη εξαθλίωση και αυτοκτονίες».

 

«Στην καταστροφική αυτή πολιτική που σχεδιάζουν και αποφασίζουν οι δανειστές μας και υλοποιούν σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης πρέπει να μπει ένα τέλος πριν είναι πολύ αργά. Και θα μπει», αποφάνθηκε ο κύριος Μανώλης.