Συνάντηση με τη διοίκηση της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, με αντικείμενο την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων. Ο κ. Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2013 θα έχει ψηφιστεί νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς των λεωφορείων, το οποίο θα εισαγάγει ένα συνολικό πλαίσιο λειτουργίας των λεωφορείων κάθε είδους και θα αποσκοπεί στην απελευθέρωση με κανόνες με στόχο το 2015 να έχουμε ένα καινούριο ευρωπαϊκό τοπίο.

Παράλληλα, τόνισε ότι την άνοιξη θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται, όπως και η τεχνική προεργασία προκειμένου να έχει ολοκληρωθεί η απελευθέρωση το 2015.

Σε ερώτηση αν η απελευθέρωση σημαίνει πρακτικά ότι ένα τουριστικό λεωφορείο θα μπορεί να εκτελεί έργο συγκοινωνιακό, ο υπουργός διευκρίνισε πως η κυβέρνηση θέλει να διαμορφώσει ένα καινούργιο τοπίο και ότι ο ίδιος δεν μπορεί από τώρα να προδιαγράψει τους κανόνες, αφού θα υπάρξει διάλογος με όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα και ύστερα από συνεννόηση με τον κλάδο, θα υπογραφεί υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού σήματος στα τουριστικά λεωφορεία προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα πειρατείας.