Για ξεπούλημα της χώρας κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας τις μεταρρυθμίσεις που καλείται να λάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου.
«Οι μεταρρυθμίσεις που επιβάλλει η τρόικα στη συγκυβέρνηση οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα της χώρας» αναφέρει η ανακοίνωση τονίζοντας ότι «μόνες άμεσες λύσεις η άρνηση των επαχθών όρων του μνημονίου, η επιστροφή στην εθνική παραγωγή και η απέλαση των λαθρομεταναστών, που θα δημιουργήσει εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για τους Έλληνες».


Την ίδια ώρα σχετικά με τις επιθέσεις που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες κατά αλλοδαπών, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «προβοκάτσιες» με τις οποίες  «στήνουν σκηνικό κοινωνικού πολέμου». Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι «καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ με αναφορές σε περιστατικά δήθεν ρατσιστικής βίας, προβοκάτσιες, αλλά και ανύπαρκτα γεγονότα που δημιουργούν κλίμα κοινωνικού πόλεμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το τελευταίο "ρατσιστικό" έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας δεν είχε καμία σχέση με... ρατσιστικά κίνητρα και οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ιδιαίτερα καυστικό είναι το σχόλιο κατά της κυβέρνησης ενώ απειλεί ότι θα προσφέυγει στη Δικαιοσύνη εάν συσχετιστεί ξανά το κίνημα με περιστατικά βίας.

«Εκτός των άλλων, σκοπός αυτής της καταιγίδας παραπληροφόρησης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νεοδημοκράτες και τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ να απολογηθεί στην Αριστερά, την οποία τρέμει. Με τέτοιους πολιτικούς δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά πως η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια, καταδικάζει όμως και τους συκοφάντες που την στοχοποιούν. Οποιαδήποτε δημόσια αναφορά που θα συσχετίζει το Κίνημά μας με οποιοδήποτε περιστατικό βίας θα καταγγέλλεται άμεσα στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές» αναφέρεται.