Είμαστε σχεδόν ελλειμματικοί σε όλα, καθώς αναγκαζόμαστε να εισάγουμε το 80% του μοσχαρίσιου και το 65% του χοιρινού κρέατος που καταναλώνουμε, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, τονίζοντας ότι αν η χώρα μας έβγαινε εκτός ευρωζώνης «θα μπαίναμε σε νέες περιπέτειες».  Μάλιστα, ο κ. Χαρακόπουλος υπογράμμισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα 2,3 δισ. ευρώ που λαμβάνει η χώρα μας ως άμεσες επιδοτήσεις ετησίως, τα δίνουμε στις βόρειες χώρες για να εισάγουμε ζωοκομικά προϊόντα. 

Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει περιθώρια ανάπτυξης και ένα από αυτά είναι ο πρωτογενής παραγωγικός τομέας, καθώς είναι μία κατ΄ εξοχήν αγροτική χώρα, που έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να παράσχει προϊόντα υψηλής ποιότητας. 

Αναφερόμενος στη μετακόμιση του υπουργείου, η οποία στόχος είναι να γίνει στο φθινόπωρο, είπε ότι ενώ έχει 14 κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, έδινε πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το χρόνο σε νοίκια. 
Όπως είπε το νέο κτήριο του υπουργείου, το οποίο είναι το παλιό εργοστάσιο του Κεράνη στη Θηβών, είναι ένα σύγχρονο και βιοκλιματικό κτήριο και σε αυτό θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου, οπότε θα είναι πιο αποδοτική η συνεργασία.

Για την εξισωτική αποζημίωση, η οποία θα δοθεί τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στους κτηνοτρόφους ορεινών και νησιωτικών περιοχών, είπε ότι πρόκειται για προεκλογική δέσμευση τονίζοντας ότι τα χρήματα, που αποτελούν «γενναία ανάσα» για τους παραγωγούς, βρέθηκαν από περικοπές στις δαπάνες και στους μισθούς του πρωθυπουργού και υψηλόβαθμων στελεχών.

Για τις αγροτικές επιδοτήσεις είπε ότι έχει διασφαλιστεί ο τρόπος της καταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και σημείωσε ότι είναι «μύθος» ότι καταργούνται οι επιδοτήσεις, οι οποίες είναι ευρωπαϊκά κονδύλια.