Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το θέμα των διαρροών ευαίσθητων -όπως καταγγέλλει- κωδικών του υπουργείου Εθνικής Αμυνας στην τρόικα, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.
Σε δήλωσή του ο κ. Κουίκ επικαλείται εκ νέου την πληροφορία ότι η Τρόικα γνωρίζει μυστικά και κωδικούς που αφορούν τις δαπάνες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, τονίζοντας πως οι πηγές του δεν επιδέχονται αμφισβήτηση.  

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, η τρόικα ζητεί περικοπές 1 δισ. ευρώ από το υπουργείο, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής ’μυνας τους ανακοίνωσε μειώσεις 560 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η απάντηση της τρόικας εξέπληξε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, καθώς έβαζε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κονδύλια από κωδικούς «που μόνο με εκ των έσω πληροφόρηση θα μπορούσε να γνωρίζει».

Με βάση τα παραπάνω, ο κ. Κουίκ καλεί τον υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο να πάρει δημόσια θέση για το θέμα και «εάν πράγματι υπάρχει έστω και ψήγμα αληθείας, να παραπέμψει την υπόθεση για διερεύνηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».