Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν όσα ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ALPHA.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «δεν είναι λύση η επιμήκυνση, γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική, το πρόβλημα είναι η λιτότητα.

«Η χρεοκοπία δεν είναι κατ' ανάγκην καταστροφική. Είναι όπλο των αδύνατων όταν φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους. Δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

 
Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε ακόμη μεγάλες αντιδράσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση απαντώντας στον κ. Λαφαζάνη ότι «Εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας. Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε αποκάλυπτα την έξοδό μας από το ευρώ και την Ευρώπη. Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη. Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Στο σχόλιο της ΝΔ απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας την ότι συνεχίζει τον «βρώμικο πόλεμο λάσπης, παραποίησης και παραπληροφόρησης», γιατί είναι το τελευταίο όπλο που έχει μείνει σε ένα κυβερνητικό κόμμα «που καταρρέει καταστρέφοντας τη χώρα».

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί, αφού η συγκυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει, και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο, τις καταστροφικές μνημονιακές συνταγές, οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Η λάσπη, η συκοφαντία και η παραπληροφόρηση δεν πείθουν πλέον κανέναν. Ο βασιλιάς είναι γυμνός», κατέληγε η ανακοίνωση.

«Το ότι ο κ. Τσίπρας ονειρεύεται την Ελλάδα της δραχμής, είναι δεδομένο. Το ότι ο κ. Λαφαζάνης εύχεται τη χρεοκοπία της χώρας, είναι και αυτό δεδομένο. Οι εσωτερικές τους διαφωνίες, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό», αντέτεινε η Λ. Συγγρού με νεότερη ανακοίνωσή της.