Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση πριν τις κρίσιμες επαφές που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη 22 Αυγούστου στην Αθήνα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι. 

Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την Πέμπτη, και συμφώνησαν στη διεξαγωγή της σύσκεψης. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές δεν θεωρείται πιθανό να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών πριν την έλευση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου.

Επικρατέστερο σενάριο θεωρείται οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να οριστικοποιήσουν την τακτική της ελληνικής πλευράς μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών. 


Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό εν όψει των επαφών που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και χαρακτήρισε χρήσιμη μία συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου πριν το τετ-α-τετ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.