Τη στήριξή του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τις δηλώσεις περί χρεοκοπίας εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του στον Flash, υπογραμμίζοντας ότι «για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας».
Σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, ο οποίος δίνει συνέχεια στη σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τη δραχμή, η χώρα έχει τη δυνατότητα να βγει από αυτή τη μίζερη, καταστροφική πορεία και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης με βάση τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων.

«Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία περνώντας και πάλι στην αντεπίθεση, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του βουλευτή του ΣYΡΙΖΑ:
 
«Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή.
Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ». 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν άργησε, κινούμενη σε εξαιρετικά οξείς τόνους. Πιο αναλυτικά, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι φανερό πλέον ότι στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας».

Όπως υποστηρίζουν από την παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς, «όσο και αν προσπαθούν... δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα η οποία καταγράφει ότι ο κ.Σαμαράς, εφαρμόζοντας πιστά και απαρέγκλιτα το μνημόνιο, οδηγεί τη χώρα στη χρεοκοπία και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Καταγράφεται ως ο πρωθυπουργός της δραχμής».