Στη Χίο θα μεταβεί, με εντολή του Πάνου Καμμένου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουικ, προκειμένου να επισκεφθεί τις πυρόπληκτες περιοχές. «Για τρίτη συνεχόμενη φορά κάποιοι θέλουν να κάψουν το ακριτικό νησί της Χίου. Τώρα, πέτυχαν καλύτερα το σκοπό τους με ένα εφιαλτικό σκηνικό που προς το παρόν κάνει άνιση τη μάχη των ανθρώπων με τις φωτιές που κατακαίνε το καταπράσινο δυτικό και νοτιοδυτικό μέρος του νησιού», σχολίασε ο κ. Κουίκ, με αφορμή την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί από τα ξημερώματα.

Όπως τόνισε ο ίδιος «αυτές τις στιγμές όπου ο παράγων άνθρωπος δίνει τη μάχη του για να μην χαθούν ζωές, για να προστατευθούν περιουσίες, για να σωθεί ό,τι περισσότερο από το πράσινο της Χίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα μπουν ούτε σε κριτική ούτε σε καταλογισμό ευθυνών». «Απλά κρατάμε, για όταν έλθει η ώρα της απόδοσης λογαριασμού, ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξάπλωση των ανεμογεννητριών στα βουνά της Χίου και της αδράνειας πρόληψης από πλευράς Τοπικών Αρχών με βάση καταγγελίες που βγαίνουν στη δημοσιότητα από το πρωί», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε τέλος ότι τις εξελίξεις σχετικά με το πύρινο μέτωπο στη Χίο επιβλέπει ο Τομεάρχης Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τέως βουλευτής, Σπύρος Γαληνός, ενώ με εντολή του Π. Καμμένου οι πολιτευτές και οι συντονιστές του κινήματος στο νησί βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για κάθε βοήθεια.