«Πρέπει να μείνουμε ζωντανοί, να κρατηθούμε κάτω από την ομπρέλα του ευρώ, γιατί μόνο αυτή η επιλογή μπορεί να μας προστατεύσει από φτώχεια που δεν έχουμε ζήσει» σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξή του στο Βήμα.
Ο κ. Στουρνάρας ,την ώρα που  επίκειται η από μέρους του παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου των προτάσεων για το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ, υποστηρίζει πως «έχουμε το ακριβότερο κοινωνικό κράτος στην ευρωζώνη, δεν μπορούμε να το συντηρούμε με δανεικά».

Ο υπουργός που καλείται να τροφοδοτήσει τον Αντώνη Σαμαρά με τις γενικές δέσμες των μέτρων, πριν από τα ταξίδια του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, αποποιείται τον τίτλο του «δεξιού» λέγοντας χαρακτηριστικά, «όσοι διαφωνούν δεν είναι πιο αριστεροί από εμένα… Ας σκεφθούν πώς και από πού μπορούν να βρεθούν 11,5 δισ. ευρώ για να κοπούν σε δύο χρόνια».

«Ας μη γελιόμαστε. Αν δεν πάρουμε τα μέτρα τα οποία η Τρόικα ζητούσε να ξεπερνούν τα 13,5 δις. ευρώ όταν ήρθε στην Αθήνα τον Ιούλιο, τότε απειλείται η παραμονή μας στο ευρώ. Και είπα στους αρχηγούς που γνωρίζουν την κατάσταση. Εγώ δεν θέλω να είμαι αυτός που θα κρεμάσουν στο Σύνταγμα».