Για επιχείρηση ψεύδους, συκοφαντίας, λάσπης και παραπληροφόρησης σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, διευκρινίζοντας ότι ούτε πρότεινε ούτε ευχήθηκε πτώχευση για την Ελλάδα. Μάλιστα υποστήριξε ότι η ΝΔ κάνει έναν ευτελή αντιπερισπασμό απέναντι στα μεγάλα αδιέξοδα που έχουν φέρει οι κυβερνητικές επιλογές, στους μισθούς, στις συντάξεις συκοφαντώντας τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμορφώνοντας πλήρως τις δικές του δηλώσεις.

 

«Δεν είναι δυνατόν να κόβουν συντάξεις και να νομίζουν ότι μπορούν να απευθύνουν τη ντροπή σε κάποιους τρίτους, κάποιους άλλους. Η ντροπή είναι όλη δική τους. Είναι αυτοί, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για μια απίστευτη καταστροφή, η οποία είναι πρωτόγνωρη για μια χώρα που βρίσκεται σε ειρηνική περίοδο», ανέφερε χαρακτηριστικά, καταλογίζοντας «τρομακτικές ευθύνες» στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 

Αυτή την ώρα, πρόσθεσε, πρέπει η Ελλάδα να κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, για να μπορέσει έτσι να ανασάνει και να δει με νέα προοπτική το μέλλον της.

 

Ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν αναφέρεται στη διαγραφή χρέους, «προκειμένου να συνεχίσουμε την παλιά πεπατημένη, αλλά για να αλλάξουμε πορεία ως χώρα».