Συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος δήλωσε την αντίθεση του με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει η εργασιακή εφεδρεία καθώς, «όταν στο πρόσφατο παρελθόν εφαρμόστηκε, αποδείχθηκε ότι δεν επέφερε δημοσιονομικό όφελος, δημιούργησε προβλήματα στελέχωσης και ορθά καταγράφηκε ως φιάσκο».

Όπως πρότεινε ο ίδιος, το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να απορροφηθεί με μετατάξεις ή και με συνταξιοδοτική ωρίμανση ενώ υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση του προσωπικού στις περιπτώσεις συγχωνεύσεων οργανισμών πρέπει να γίνει με απόλυτο σεβασμό των συνταγματικών εγγυήσεων και της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων.

Η χώρα, πρόσθεσε, χρειάζεται Δημόσια Διοίκηση λειτουργική, αποτελεσματική και αποδοτική, μέσω της συστηματικής και αντικειμενικής αξιολόγησης των δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και του προσωπικού τους.